Een arrestatieteam viel in april binnen bij het drugslab. (Foto: Regio 15).

Voorschotenaar blijft langer vast voor drugslab in loods

Een 45-jarige inwoner van Voorschoten, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugslab aan de Leidseweg in Voorschoten, blijft langer in de cel. Dat heeft de Haagse rechtbank dinsdag besloten.

De politie pakte de man op toen er eind april in de bedrijfsruimte een grote hoeveelheid grondstoffen voor amfetamine en crystal meth werd gevonden, dat meldt mediapartner Omroep West. In de loods aan de Leidseweg werd 179 liter BMK aangetroffen, een vloeistof die gebruikt kan worden voor de vervaardiging van beide harddrugs. Ook stonden er twee reactieketels, drie kuipen, trechters, maatbekers en jerrycans.

Tijdens een eerste zitting vroeg de advocaat van de verdachte dinsdag om zijn vrijlating. De Voorschotenaar ontkent zijn betrokkenheid bij het drugslab. Hij had de loods weliswaar gehuurd, maar ook weer onderverhuurd aan iemand anders, zei zijn advocaat. De man was er niet zelf werkzaam.

Twee miljoen
De Voorschotenaar was zelf dinsdag niet aanwezig. De officier van justitie verzette zich tegen de vrijlating van de man. Met de chemische vloeistof kon 280 kilo aan amfetamine gemaakt worden met een straatwaarde vn twee miljoen euro, zei de aanklaagster.

De rechtbank oordeelde dinsdag dat de verdenkingen tegen de Voorschotenaar te ernstig zijn om hem te laten gaan. Het Openbaar Ministerie (OM) is ook nog bezig met het onderzoek naar sporen in het laboratorium.

Zure karnemelklucht
Het drugslab werd ontdekt doordat omwonenden klaagden over een zure karnemelklucht die in de omgeving hing. Na de ontmanteling van het lab besloot burgemeester Charlie Aptroot de loods voor een half jaar te sluiten. Op 29 september buigt de Haagse rechtbank zich opnieuw over de zaak.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×