(Foto: J.P. Kranenburg).

Supermarkt vernietigt alle gekoelde producten na stroomstoring Winkelhof

Supermarkt Albert Heijn in de Winkelhof in Leiderdorp heeft maandagavond alle gekoelde en bevroren producten vernietigd. Na een urenlange stroomstoring kon de voedselveiligheid niet meer worden gegarandeerd, laat de supermarktmanager weten. Inmiddels is de supermarkt weer open en is het assortiment aangevuld. De totale waarde van het vernietigde assortiment zal later duidelijk moeten worden.

De stroomstoring begon op het heetste moment van de toch al warme dag. Al snel werd duidelijk dat gekoelde producten het niet lang zouden volhouden. “We hebben de temperatuur de hele tijd in de gaten gehouden, maar uiteindelijk met pijn in het hart moeten besluiten om alle gekoelde producten te vernietigen”, zegt supermarktmanager Nathan Ririhena aan de telefoon. “Het was niet meer veilig om te consumeren. Het is doodzonde van al dat goede, verse voedsel.”

We hebben een stortcontainer laten komen en daar is alles is ingegaan

’s Avonds werden alle koelingen in het donker leeggehaald door het supermarktpersoneel, omdat ook de verlichting door de storing was uitgevallen. “We hebben een stortcontainer laten komen waar alles is ingegaan”, aldus Ririhena, die geen inschatting kan maken van de verkoopwaarde van de producten. Zijn eerste prioriteit was het bestellen van nieuwe producten zodat de winkel weer open kon gaan. Dinsdagochtend stonden drie vrachtwagens met nieuwe producten voor de deur.

In de loop van de dag draaide de supermarkt weer op volle sterkte. “Het is mooi om te zien wat zo’n situatie met het team van medewerkers doet; we hebben keihard gewerkt.” Wie er opdraait voor de kosten, kan Ririhena nu niet zeggen. Ook dat moet nog worden uitgezocht.

Storing gevolg van een ‘spontane’ uitval
De storing in winkelcentrum Winkelhof trof meerdere straten rond het winkelcentrum. Over de oorzaak van de storing zegt Liander nog niets te weten. Een woordvoerder vertelt dat er in de omgeving geen werkzaamheden waren en er ook geen sprake was van een gebroken leiding. Omdat er geen directe aanleiding van de storing was, duurde de uitval langer dan normaal. Voordat de spanning weer op het netwerk gezet kon worden, moesten alle seinen op ‘groen’ staan.

Economie Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×