Berthony Jomba maakt er een feestje van bij het Haagsche Schouw (Foto: Omroep West).

Swingende verkeersregelaar maakt de 'verkeersellende' in Leiden minder zwaar

Op volledige Afrikaanse wijze danst hij over de rotonde vlak voor de Haagse Schouwbrug in Leiden. “Ik houd van dansen en ik beweeg mij al dansend door het verkeer waardoor iedereen weer even lacht. Daar doe ik het voor”, zegt Berthony Jomba. Hij had een cateringbedrijf, maar is door de coronacrisis nu noodgedwongen verkeersregelaar geworden. Tijdens deze hitte probeert hij er maar het beste van te maken.

“Ik zie hem elke dag, hij geeft echt weer even een glimlach op je gezicht. Want de verkeersellende in Leiden is groot”, zegt een voorbijganger. Sinds de Churchillbrug in Leiden-West wordt gerenoveerd zoekt het verkeer alternatieve routes. Op deze wegen loopt het verkeer nu vaak vast en proberen verkeersregelaars het verkeer een beetje in goede banen te leiden.

‘Ik dans de hele dag op de rotonde’

“Automobilisten reageren heel vrolijk op mij. Ik vind dat heerlijk, dat geeft mij weer energie om door te dansen en zo dans ik dus de hele dag door op de rotonde”, zegt Jomba. Z’n collega’s hebben er ook grote lol in hoe hij het verkeer leidt. “Is toch geweldig zo’n vent, en een top-collega.”

De werkzaamheden aan de Churchillbrug duren nog tot half september. Tot die tijd is Jomba te vinden aan de rotonde bij de Haagse Schouwbrug in Leiden.

Leiden Dansende verkeersregelaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×