Berthony Jomba regelde al dansend het verkeer bij de Haagse Schouwbrug.

Petitie gestart voor dansende verkeersregelaar

Berthony Jomba moet terugkeren naar zijn post bij de Haagse Schouwbrug. Dat is de strekking van een online petitie die door een groep Leidenaren is gestart. Ze komen op voor de verkeersregelaar, die een landelijke hit werd doordat hij al dansend verkeersaanwijzingen gaf. Zijn werkgever besloot echter om hem over te plaatsen, omdat hij het verkeer in gevaar zou brengen. De makers van de petitie spreken dat tegen.

Volgens de petitie is Jomba een ‘voorbeeld voor hoe de mensheid zich zou moeten opstellen’, omdat hij zoveel plezier in zijn werk heeft en dat ook aan anderen geeft. Ze benadrukken dat het gedrag van Jomba niet tot ongelukken heeft geleid en dat zijn vervangers het verkeer ‘met hun telefoon in de hand op een kluitje’ staan te regelen. Ze missen de vrolijke danspassen van Jomba en willen dat hij weer een prominente plek krijgt.

Na drie dagen is de petitie inmiddels 172 keer getekend.

Advertentie

Leiden Dansende verkeersregelaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×