(Foto: JP Kranenburg).

Bevrijding Nederlands Indië herdacht in Leiderdorp

Tijdens een korte plechtigheid op de Algemene Begraafplaats in Leiderdorp stonden loco-burgemeester Willem Joosten en een afvaardiging van de Oranjevereniging zaterdagmiddag stil bij de bevrijding van Nederlands Indië op 15 augustus 1945. Na het leggen van een bloemenkrans volgden twee minuten stilte om de slachtoffers te herdenken. De ceremonie werd afgesloten met het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus.

“Deze herdenking is het sluitstuk van ’75 jaar Bevrijding’ “, vertelde Hans Kruidenberg (voorzitter van de Oranjevereniging Leiderdorp) na afloop. Kruidenberg betreurt het dat de herdenking als gevolg van de coronamaatregelen dit jaar zonder publiek of veteranen plaats moest vinden. “Dit jaar wilden we grootser stilstaan bij de Indië-herdenking maar dat was niet mogelijk. Toch kijken we terug op een waardige herdenking”, aldus Kruidenberg.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×