Ilja Leonard Pfeijffer in 2016 tijdens de Leidse Olympus (Foto: Chris de Waard).

Ilja Leonard Pfeijffer in volgende aflevering van Zomergasten

Schrijver en classicus Ilja Leonard Pfeijffer sluit aanstaande zondag de reeks Zomergasten van dit seizoen af. De van oorsprong Leidse auteur schuift dan aan bij presentator Janine Abbring. Hij hoopt op een voor de kijker onvoorspelbare avond, maar verwacht toch dat er een duidelijke rode draad in de verschillende te behandelen onderwerpen zal zitten.

Dat zet Villamedia in de aankondiging van het programma. Ilja Leonard Pfeijffer schrijft boeken, columns, essays, poëzie en toneelstukken. Hij werd echt bekend dankzij zijn romans La Superba, waarmee hij de Libris Literatuurprijs won, en met Grand Hotel Europa, dat met 250.000 exemplaren de best verkochte roman was in 2019. De afgelopen maanden schrijft Pfeijffer een dagelijkse column in NRC Handelsblad over de impact van de coronacrisis op Europa, Italië, zijn huidige woonplaats Genua en zijn eigen leven.

Ilja Leonard Pfeijffer was tot 2004 werkzaam als classicus aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde op het werk van de klassieke dichter Pindarus. In 1998 won hij de C. Buddingh’-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. Zijn dichtbundel Idyllen uit 2015 werd bekroond met onder andere de Jan Campert-prijs en de VSB Poëzieprijs.

Een flink aantal boeken later stapte hij in 2008 in Leiden op de fiets naar Rome. De schrijver bleef steken in Genua en keerde niet meer terug naar Nederland.

De aflevering van Zomergasten met Ilja Leonard Pfeijffer start zondag 23 augustus om 20.15 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×