(Foto: Maikel Coomans).

Waar gaan de LEIDEN-letters straks naartoe? 'Geef ze maar aan mij!'

Eigenlijk zouden de levensgrote letters op de Stationsweg in Leiden over twee weken alweer verdwijnen, maar steeds meer Leidenaren en toeristen willen dat de letters blijven. “Als ze daar niet kunnen blijven staan, dan wil ik ze wel hebben voor mijn parkeerterrein”, zegt de Leidse ondernemer Chris Verplancke.

Sinds begin augustus staan de letters vlakbij het treinstation in Leiden. Het kunstwerk is een initiatief van de gemeente om nieuwe studenten te verwelkomen in de stad. Na de start van het nieuwe studentenjaar moeten deze letters weer verdwijnen, maar waarnaartoe is nog niet bekend.

Een Portugese toerist loopt er langs en maakt een selfie: “Ik ben een wereldreiziger en maak overal op de wereld foto’s van plaatsen en met zoiets erbij is echt geweldig. Top, houden die letters.” Twee oudere dames uit Leiden: “Ik vind het echt wel een leuke aanvulling voor de stad, houden die letters, vooral ook leuk voor de toeristen.”

De letters hebben de gemeente zo’n 8.500,00 euro gekost. “Zonde van het geld als ze straks in begin september worden weggehaald. Geef ze dan maar aan mij”, zegt ondernemer Chris Verplancke. De Leidse ondernemer heeft een parkeerterrein aan de rand van de stad waar bezoekers van Leiden hun auto kunnen parkeren en vanaf daar met een shuttle busje het centrum in kunnen. “De trein rijdt hier ook vlak langs, dus heel veel mensen komen hier langs en zien de letters Leiden staan, perfect voor op de foto. Absoluut niet weggooien!”, zegt Verplanke.

De gemeente Leiden laat in een reactie weten na het zomerreces te beslissen of de letters langer blijven staan, of dat ze weg worden gehaald.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×