(Archieffoto: Chris de Waard).

Plastic Soup Surfer roept op tot het maken van foto's van resten van waterballonnen

De Plastic Soup Surfer Merijn Tinga roept mensen op om foto’s te maken van plastic resten op straat van bijvoorbeeld waterballonnen. Als Tinga tienduizend foto’s heeft wil hij naar bedrijven toestappen die dit spatplastic verkopen.

“Plastic dat in ontwerp en gebruik bedoeld is om letterlijk op de grond te gooien hoort niet in de schappen. Er zijn duizenden alternatieven voor waterpret”, zegt Tinga. Daarom is hij begonnen met operatie #spatplastic in samenwerking met Zwerfinator Dirk Groot.

Op zijn Facebookpagina laat de Plastic Soup Surfer weten al bijna bij zijn doel van tienduizend foto’s te zijn. Via de ‘Plastic Avengers App’ kunnen mensen foto’s insturen. Tinga voegt er aan toe dat hij graag via een privé bericht foto’s ontvangt van de schappen van de bedrijven waar spatplastic te zien is.

Eerdere acties van Tinga
Als Plastic Soup Surfer had Merijn Tinga met zijn surf expedities invloed op het beleid en het invoeren van statiegeld op kleine flesjes. Daarvoor surfte hij van Scheveningen naar Engeland en bood 55.000 handtekeningen aan in de Tweede Kamer. In 2017 peddelde hij de Rijn af van de bron naar de monding. Hij stuurde gerechtsdeurwaarders met een bewustwordingsexploot naar tien bedrijven die lobbyden tegen statiegeld.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×