(Foto: Pixabay).

Kubbmaten gezocht voor tweede editie Leidse Kubb Cup

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor teams die op zondag 30 augustus willen strijden om de Leidse Kubb Cup. De tweede editie van de Cup vindt plaats in park Cronesteyn. Als gevolg van de coronamaatregelen moeten alle ‘Kubbmaten’ van een team uit hetzelfde gezin komen en zijn de teams niet groter dan vier personen.

Kubbmaten kunnen zich online aanmelden. Deelnemers betalen 100 euro per team. Dit bedrag is inclusief twee drankjes en deelname aan de barbecue.

Tijdens de eerste editie van de Leidse Kubb Cup die in 2019 werd georganiseerd in het Huigpark bleek hoe populair de sport in de Sleutelstad is. Al drie weken voor het toernooi was het maximum aantal van 32 teams bereikt en stonden er geïnteresseerden op de reservelijst.

Kubb
Kubb is een buitenspel waarbij in teams zo snel mogelijk houten blokken (kubbs) met de werpstok onderhands omver gegooid moeten worden. De koning wordt als laatste omgeworpen. Wie als eerste alles om heeft, heeft gewonnen. Kubb is Zweeds en betekent: houten blok. In Nederland nam de populariteit van het spel flink toe nadat deelnemers van het tv-programma ‘We zijn er bijna’ het geregeld speelden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×