(Foto: Zomergasten).

Ilja Leonard Pfeijffer boeit bijna een half miljoen kijkers in Zomergasten

De van oorsprong Leidse auteur Ilja Leonard Pfeijffer schoof gisteren als laatste gast van dit seizoen aan bij Zomergasten van de VPRO. Gemiddeld keken 492.000 mensen naar de ideale televisieavond van Pfeijffer.

In Zomergasten wierp hij zich op als gids op een reis langs duiveluitdrijvers, complotdenkers en ruimtetoeristen. Pfeijffer schreef vanuit zijn woonplaats Genua over de pandemie: “Een generale repetitie van het echte werk wat ons nog te wachten staat: Het redden van de planeet.”

Naar de afleveringen met zanger/rapper Typhoon en Carola Schouten keken gemiddeld iets meer kijkers. Presentator Janie Abbring en Pfeijffer moesten concurreren met de finale van de Champions League die gemiddeld 1,6 miljoen kijkers trok.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×