(Foto's: KWF Leiden).

KWF Kankerbestrijding collecteert zonder bus

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding maken de vijfhonderd vrijwillige collectanten vanwege het coronavirus hun ronde dit jaar zonder collectebus. In plaats daarvan wordt gewerkt met een donatiekaart. “De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de coronacrisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt”, zegt voorzitter Frank van den Berg van collecteteam Leiden. “We hopen dan ook dat Leidenaren ook op deze manier gul willen geven.”

Op de donatiekaart staat een QR-code afgebeeld. De gever kan de QR-code scannen en zo contactloos doneren. Het is ook mogelijk om een gift over te maken via een bankoverschrijving, want het rekeningnummer van KWF Leiden is ook vermeld. De Leidse collectanten van KWF doen de donatiekaarten huis-aan-huis in de brievenbus.

Digitaal collecteren
Collectanten gaan dit jaar ook geld ophalen via social media en WhatsApp. Zo kunnen zij via een appje met een donatielink hun contacten uitnodigen om te geven voor kankeronderzoek. “Het leuke is dat iedereen daaraan kan meehelpen zonder het huis uit te hoeven”, zegt Van den Berg. “Iedereen kan namelijk een eigen digitale collectebus aanmaken via https://kwf.digicollect.nl/.”

Een op de drie mensen krijgt kanker
Nog steeds krijgt een op de drie mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar doordat vanwege het coronavirus evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Van den Berg: “Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Voor de patiënt van nu, en van de toekomst.”

Collectanten gezocht
Wie ook wil meehelpen om zoveel mogelijk geld op te halen, kan zich aanmelden via info@kwfleiden.nl. De collecteweek is dit jaar van 30 augustus tot en met 5 september.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×