Brent Renniers en Bart van den Berg in de studio van Sleutelstad.

Pubquiz mondt uit in nieuwe cursus 'Leids voor beginners'

Brent Renniers en Bart van den Berg van het Instagram-account Leidengram bieden sinds kort een cursus ‘Leids voor beginners’ aan. “Het idee is eigenlijk geboren tijdens het begin van de coronatijd”, vertelt Renniers. “In die tijd zijn we een online pubquiz gaan organiseren, waaronder één met een Leids thema. Dat was een succes en zo is het idee voor de cursus ontstaan.”

Vier rondes, één winnaar
De cursus Leids voor beginners wordt online via Zoom gegeven en bestaat uit vier rondes: Leidse taal, Leidse muziek, Leidse aardrijkskunde en Leidse geschiedenis. Het eindigt met een overhoring. “Degene die de beste overhoring maakt, wint een setje biertjes van de Leidse brouwerij Pronck”, licht Renniers toe. De heren benadrukken dat het om een laagdrempelige cursus gaat die vooral bedoeld is voor vermaak. Na de cursus ontvangen de deelnemers ook een bijbehorend diploma.

Kim van Niekerk in gesprek met Brent Renniers en Bart van den Berg over de cursus Leids voor beginners.

Leidengram
Ongeveer een halfjaar geleden maakte freelancer Renniers het Instagram-account Leidengram aan. Op het account wilde hij foto’s delen van de mooiste plekken van Leiden. Het account is in korte tijd flink gegroeid en tegenwoordig wordt er ook veel met Instagram takeovers gewerkt. “Wij lenen onze gegevens daarbij uit aan leuke partijen en initiatieven in de stad. Denk daarbij aan het Singelpark of het Rijksmuseum van Oudheden. Zij mogen af en toe gastredacteur zijn op Leidengram”, legt Renniers uit.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een berichtje te sturen naar het Instagram-account van Leidengram. Op basis van de aanmeldingen wordt op een later moment een datum geprikt.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×