(Foto: Politie).

Politie in Oegstgeest laat zich niet foppen door winkeldief

Agenten in Oegstgeest spraken vorige week tijdens een routine controle een ‘oude bekende’ aan die nog maar kort vrije voeten was. De voormalig gedetineerde man vertelde dat hij zijn leven had gebeterd en zich niet meer bezig hield met diefstal. De agenten waren echter alert en wisten alsnog een misdrijf aan het licht te brengen.

Omdat de man een fles whiskey bij zich droeg, informeerde de agenten naar de herkomst daarvan. De man reageerde hierop boos. “Hij had geleerd van zijn fouten en de fles was van een vriend van hem. Soms moet je iemand het voordeel van de twijfel geven. We wensten hem een fijne dag toe en hij gaf aan een borrel te gaan nemen”, vertelt één van de agenten. “Nu liegen mensen wel vaker tegen ons dus zijn we na de controle wel even gaan kijken bij de dichtstbijzijnde slijterij.” In het schap met de whiskey bleek één fles te ontbreken en bij het bekijken van de camerabeelden kwam de ‘oude bekende’ van de politie in beeld.

“Twee dagen later zagen wij hem weer fietsen en is hij aangehouden.” De draaideur crimineel is dinsdag veroordeeld voor winkeldiefstal. Het is niet bekend of de man heeft genoten van de whiskey.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×