Trainers en bestuursleden van de Leiden Sportzomer op het veld van LV Roodenburg. (Foto: Gerry van Bakel).

Samen sporten brengt kinderen bij elkaar in de Leidse Sportzomer

De derde Leidse Sportzomer beleeft morgen zijn allerlaatste dag, met nog één kans om gratis te voetballen, rugbyen en basketballen. Voor de deelnemende clubs wellicht een mooie manier om zich in de kijker te spelen van potentiële nieuwe leden maar voor het stichtingsbestuur staat plezier in sport, spel en samenzijn voorop.

Afgelopen woensdag was het wellicht de slechtste dag van de zomer van 2020 tot nu toe. Storm Francis raasde over Leiden, er dreigden fikse regenbuien en de tropische temperaturen van twee weken geleden werden bij lange na niet gehaald. De trainers waren desondanks om 14.00 uur present op de velden van voetbalvereniging Roodenburg in Leiden-Noord. Maar enthousiaste kinderen waren in geen velden of wegen te bekennen. Totdat de achtjarige David verscheen, in sporttenue en klaar om een balletje te gaan trappen. Helaas kon hij bij gebrek aan andere spelers weer direct naar huis.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met David die dolgraag nog een keer was komen voetballen, rugbyen en basketballen.

Het was een goed seizoen geweest, zo vertelden de trainers en de bestuursleden Karel van Gool, penningmeester van Leiden Sportzomer, en voorzitter Welmoet Lugt. Maar het kan altijd beter. “We hadden wel iets meer kinderen verwacht omdat we ervan uitgingen dat veel kinderen niet op vakantie zouden gaan. Maar blijkbaar hebben we nog wat meer publiciteit nodig.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Welmoet Lugt en Karel van Gool van de stichting Leiden Sportzomer en drie trainers.

Voor David was het even een bittere pil dat de training niet door ging. Hij had wel even zin in een potje voetballen, wat dribbelen met een basketbal en een spelletje met een rugby-tintje. “Ik denk dat de meeste niet gekomen zijn vandaag omdat het zo hard waait.” David voetbalt al bij een club en maakte deze zomer de overstap naar Sporting Leiden. Hij speelt op het middenveld en in de voorhoede.

Liever geen blessures
Voor de aanwezige trainers is het ook even wennen dat er – op een na – geen kinderen zijn. De andere dagen was de opkomst gelukkig beter geweest. Ook tijdens de warme dagen. Dan werd er wel elke vijftig minuten gepauzeerd om extra water te kunnen drinken. “Het is heel erg leuk om te doen. We doen doen niet echt rugby, maar meer spelletjes die rugby-gerelateerd zijn,” vertelt Beau van Diemen van rugbyclub DIOK, een van de deelnemende clubs. “We oefenen de tackle alleen op een stootkussen, anders is het risico van blessures te groot.”

Welmoet Lugt en Karel van Gool gaan er vanuit dat er in de zomer van 2021 weer een Leidse Sportzomer kan worden georganiseerd. Lugt ziet dan het liefst zes of zeven verschillende sporten op het programma staan en elke dag 200 kinderen op het sportveld. Penningmeester Van Gool maakt daarbij wel de kanttekening dat er dan nog wat meer sponsors nodig zijn. “Het is grotendeels vrijwilligerswerk en de verenigingen stellen materiaal beschikbaar, maar we willen de trainers wel iets van een vergoeding kunnen bieden.”

Extra sponsors nodig
Bedrijven en organisaties die de Leidse Sportzomer een warm hart toedragen en een bijdrage willen leveren kunnen contact opnemen met het bestuur van Leiden Sportzomer. Contactpersoon is Karel van Gool via info@leidensportzomer.nl of via 06 – 14 60 14 70.

 

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×