Sleutelstadprogrammering na zomerstop weer op volle sterkte

Na een korte zomerstop gaan vanaf zaterdag alle programma’s van Sleutelstad weer van start. Nieuws071 en Sport071 zijn elke werkdag te volgen via alle kanalen van Sleutelstad (radio, tv, online) en op verschillende momenten in de week worden Cultuur071, Politiek071, Science071 en Live071 uitgezonden. Het nieuwe programma Licht op Leiden gaat ook na de zomerprogrammering door. De volledige programmering is online terug te vinden.

Nieuws071 brengt elke werkdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur het laatste nieuws uit de Leidse regio. De uitzending wordt herhaald tussen 23.00 uur en 00.00 uur. Deze week beginnen we onder meer met nieuws over de fietsstroken op de Rooseveltstraat, een stadssafari, de Schillenboer in Tuinstad-Staalwijk en eenzaamheid in Leiden.

Het laatste sportnieuws uit Leiden en de regio hoor je iedere werkdag tussen 18.00 uur een 19.00 uur in Sport071. Van topsport tot breedtesport, van een nieuw basketbalpleintje in de wijk tot grote politieke onderwerpen als de nieuwe ijshal en van Leiden Marathon tot historisch zwaardvechten. Komende week staan onder andere onderwerpen als toproeien, de Leidse reddingsbrigade en studentensport op het programma. Ook blikken we de komende weken met een aantal Leidse topsporten (basketbal, waterpolo, rugby en tafeltennis) vooruit op het komende seizoen. De woensdagavond wordt om de week weer ingevuld door Leidenamateurvoetbal.nl.

Zaterdag 29 augustus begint Cultuur071 weer. Hier wordt de Leidse culturele sector een platform geboden. Iedere zaterdag te volgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Inmiddels gaat alweer het negende seizoen van start.

Komende week begint ook Politiek071 weer. Een wekelijks, twee uur durend programma over de politiek in de Leidse regio. Elke maandag van 19.00 tot 21.00 uur.

Iedere woensdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur geven Leidse studenten een overzicht van de laatste wetenschappelijke inzichten in Science071.

In september is ook  Live071 terug van de gedwongen coronastop. Dit programma met aandacht voor lokale en regionale bands en muzikanten is elke zondagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur te horen en is een samenwerking met 3voor12 Leiden.

In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Ook zijn er vaste rubrieken zoals een column over de gekozen Leidenaar van de week en een wekelijks optreden van Leidse Glibber Emile van Aelst. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 15.00 uur live op radio en tv en wordt in de loop van de week meerdere keren herhaald op tv.

Natuurlijk zijn de Middag en de Avond van Sleutelstad ook gewoon iedere werkdag te horen, maar deze programma’s draaiden ook tijdens de vakantieperiode gewoon door.

Sleutelstad is te beluisteren via 107.5 in de ether, 102.4 kabel, DAB+, de betere radio-app’s voor je mobiel en uiteraard ook via internet en de player op de website. Sleutelstad TV is te zien op Ziggo kanaal 46 en via www.sleutelstad.tv.

Cultuur Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Science Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×