(Foto: Politie).

Aanhouding wildplasser in beeld bij politie Leiden

Een politieagent die met een ‘bodycam’ door het centrum van Leiden een surveillance ronde liep, betrapte daarbij een wildplasser. Op de beelden die de politie heeft vrijgegeven is te zien dat de man zich verzet bij zijn aanhouding. Ook bleek de man geen ID-bewijs bij zich te hebben.

Pas na het gebruik van pepperspray en de assistentie van collega’s is de man in de boeien geslagen en naar het bureau vervoerd. De man kreeg in totaal drie bekeuringen: voor het wildplassen, het niet tonen van een ID-bewijs en boete voor het beledigen van een agent.

140 euro
Volgens cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau zijn er in Leiden vorig jaar 212 boetes voor wildplassen uitgeschreven, dat meldt het Algemeen Dagblad. Per 10.000 inwoners gaat het om 17 boetes. Dat aantal is fors hoger dan het landelijk gemiddelde van bijna tien boetes per 10.000 inwoners. De boete voor wildplassen is 140 euro.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×