(Foto: Dennis van de Sande).

Rugbyinternational voor DIOK dames

Oranje-speelster Robin Zuiderhoek versterkt dit seizoen de damesselectie van Rugby Club DIOK. Na het aantrekken van hoofdcoach Robert van Trigt is dit de volgende stap richting het gewenste kampioenschap in de 1e klasse, het één na hoogste niveau van Nederland.

Zuiderhoek is 9 jaar geleden begonnen bij RC Hilversum, dat later het All Blues cluster team werd. Met dat team heeft Zuiderhoek de Ereklasse bereikt. Sinds twee jaar zit ze weer in het Nederlands team.

Over de keuze om over te stappen naar DIOK zegt Zuiderhoek: “DIOK heeft een plan gemaakt wat mij erg aanstaat en het lijkt mij dan ook leuk om hierbij te helpen. Er zijn een hoop nieuwe meiden aangetrokken en een nieuwe coach. Voor mij is het dan ook, na negen jaar bij het zelfde team gespeeld te hebben, een mooie nieuwe uitdaging. Met een aantal meiden heb ik al eens gespeeld op toernooien, maar er is ook een hoop jong talent. Samen gaan we voor kampioenschap. Ik hoop dat we veel van elkaar kunnen leren.”

Gevaarlijkste
Ook de nieuwe hoofdcoach is verheugd over de komst van de international. Van Trigt: “Ik ben erg blij met de komst van Robin, samen met Sarah Niggebrugge kunnen zij misschien wel eens de gevaarlijkste centers-duo van damesrugby zijn. Ik denk dat Robin van zeer grote waarde voor het team zal zijn en dat onze jeugd zeer veel kan leren van haar rijke ervaring.”

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×