Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay).

Leids bedrijf Janssen Biologics: 'Maak regels ontwikkeling vaccins soepeler'

Het Leidse bedrijf Janssen Biologics roept op tot versoepeling van regels omtrent het ontwikkelen en testen van nieuwe vaccins, dat meldt de Telegraaf vandaag. Janssen, een dochterbedrijf van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson, is in de race om een vaccin tegen het coronavirus te ontwikkelen, maar liep in eerste instantie tegen strenge milieuregels aan die gelden voor dergelijke medicijnen.

Doordat de regels in Nederland strenger zijn dan elders, week het bedrijf voor het testen van het vaccin in eerste instantie uit naar België en de Verenigde Staten. In die landen worden de regels soepeler toegepast.

Vanaf deze week gaat Janssen Biologics ook het vaccin testen in Nederland. Voor het kandidaat-vaccin maakte de Nederlandse overheid een uitzondering. Het bedrijf spreekt de hoop uit dat voor andere vaccins in de toekomst de regels ook versoepeld worden.

Advertentie

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×