Koen P. trekt hoger beroep in

De Leidse oud-waterpolocoach Koen P. ziet af van het hoger beroep tegen zijn veroordeling vanwege ontucht en verkrachting. Omroep West meldt dat de advocaat van P. dit vrijdagavond bekend heeft gemaakt. P. zou om ‘persoonlijk moverende redenen’ zijn hoger beroep hebben ingetrokken.

Koen P. werd eerder dit jaar veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. P. ontkende de meeste beschuldigingen en ging kort na zijn veroordeling in hoger beroep. Vrijdag zou er een eerste pro-formazitting in de zaak zijn geweest.

De rechter achtte in maart bewezen dat P. zijn positie als coach van de dames van de Leidse waterpoloclub ZVL had misbruikt om jonge meiden over te halen tot het verrichten van seksuele handelingen. Bij een van de meisjes dreigde P. dat ze nooit meer in het Nederlands team zou spelen als zij uit de school zou klappen over zijn wangedrag. Het Openbaar Ministerie (OM) zei daarover: ‘Wie niet meedeed in het bed, deed ook niet mee in het bad.’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×