(Foto: JP Kranenburg).

Wethouder Joosten bezoekt basisscholen Leiderdorp

Leiderdorpse verkeerswethouder Willem Joosten (VVD) heeft vrijdag op verschillende basisscholen in Leiderdorp een brief afgegeven waarin hij aandacht vraag voor de Schoolbrengweek. Tijdens deze week (14 tot en met 18 september) worden ouders en kinderen opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen.

De Schoolbrengweek wordt jaarlijks georganiseerd om ouders en kinderen te laten nadenken over hun mobiliteitskeuze. Ondanks dat negentig procent van de basisschoolleerlingen binnen een straal van een kilometer van hun school wonen, worden de meesten dagelijks met de auto naar school gebracht. Door een week lang lopend of op de fiets te komen, ervaren ouders vaak dat dit eigenlijk een heel goed alternatief is, stelt de organisatie hopend op een blijvende gedragsverandering.

Challenge
“De auto laten staan is goed voor de gezondheid, bevordert leerprestaties, is veiliger, beter voor het milieu en nog leuk ook”, stelt de organisatie van de week op haar website. Omdat lopend of met de fiets naar school komen vaak wat creativiteit van ouders en kinderen vraagt, is er dit jaar een ouder-kind challenge aan de week gekoppeld. Leerlingen van de deelnemende basisscholen kunnen een challengekaart met daarop hun creatieve manier van reizen insturen en bioscoopbonnen winnen.

Joosten maakte van de gelegenheid gebruik om ook aandacht te geven aan de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. De scholen zijn afgelopen maandag begonnen. Jaarlijks gebeuren er in de weken na de zomervakantie opvallend veel ongevallen waarbij fietsende scholieren zijn betrokken. Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ vraagt Veilig Verkeer Nederland weggebruikers extra alert te zijn.

Advertentie

Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×