(Foto: Facebook Yvonne van Delft).

Drie lintjes voor organisatoren tangosalons

Drie organisatoren van Dependans, die zich al jaren belangeloos inzetten om de Argentijnse tango onder de aandacht van de Leidenaren te brengen, zijn zaterdag verrast door loco-burgemeester Yvonne van Delft, met een Koninklijke onderscheiding. Mirjam van Niel, Jan van der Hoeven en Peter Kooijman zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het drietal werd onderscheiden in muziektent de Waterlelie in park De Leidse Hout. Dit eerbetoon viel samen met de viering van het 15-jarig bestaan van hun tangosalons. Onder de aanwezigen waren dansers, musici en tangoliefhebbers.

Flashmobs
Het trio Van Niel, Van der Hoeven en Kooijman begon hun activiteiten aanvankelijk door per bakfiets de stad door te toeren en via flashmobs op straat de Argentijnse tango te demonstreren. Dit werd zo’n succes dat zij na drie jaar overgingen naar een wekelijks evenement op een vaste locatie. Het drietal organiseert deze tangosalons op vrijwillige basis en belangeloos. Dependans zorgt in het voorjaar en de zomer iedere zaterdag voor tangosalons in De Waterlelie. In de herfst en winter gebeurt dit binnen.

Mirjam van Niel
Mirjam van Niel (1954) is de organisator; zij regelt de vergunningen en houdt namens Dependans contact met diverse organisaties. Ook zet zij zich in als fotograaf en ze verzorgt de website en de Facebooksite. Bovendien benadert Van Niel muzikanten en gastdocenten voor workshops.

Jan van der Hoeven
Jan van der Hoeven (1952) ondersteunt Van Niel bij haar inspanningen.Verder bouwt hij een podium op als er muzikanten komen optreden, hij zorgt voor alle apparatuur en de aansluitingén hij regelt de logistiek voor alle benodigde materialen.

Peter Kooijman
Peter Kooijman (1958) is dj en gastheer bij de tangosalons. Gedurende de week is hij druk met het uitzoeken van dansbare muziek voor jong én oud. Daartoe speurt hij naar nieuwe tango-orkesten. Verder ondersteunt hij bij de organisatie van workshops en het vinden en aantrekken van gastmuzikanten.

De Dependans-tangosalons zijn al jaren een groot succes. Honderden dansers, muzikanten en ook toevallige voorbijgangers werden in deze jaren verrast en geraakt door de warme en welkome sfeer die zij wekelijks creëren met hun initiatief.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×