LSF ontneemt ex-waterpolocoach Koen P. titels Coach van het Jaar

De Leidse Sport Federatie (LSF) heeft na overleg met de toenmalige jury van de Leidse Sportprijzen, besloten om de titels Coach van het Jaar, die ex-waterpolocoach Koen P. in zowel 2014 als 2015 won, te ontnemen. Koen P. werd in maart van dit jaar door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes jaar vanwege ontucht en verkrachting.

De rechtbank achtte bewezen dat de coach van ZVL met meerdere jonge waterpolospeelsters seks had. P. gebruikte daarbij geen geweld, maar maakte volgens de rechtbank wel misbruik van zijn positie als coach en van het grote leeftijdsverschil tussen hem en de pupillen, die in enkele gevallen minderjarig waren. De strafbare feiten vonden ook plaats toen Koen P. werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Nu ex-waterpolocoach Koen P. afziet van hoger beroep tegen zijn veroordeling heeft de LSF gemeend dat Koen P. zijn titels Coach van het Jaar 2014 en 2015 niet langer kan behouden. Er wordt voor 2014 en 2015 geen nieuwe Coach van het Jaar aangewezen, de titel wordt voor deze jaren geschrapt.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×