(Foto: Chris de Waard).

Rector Carel Stolker waarschuwt studenten: 'Feestjes kunnen echt niet'

Het aantal coronabesmettingen in Leiden stijgt harder dan in de rest van het land. Een zorg voor de veiligheidsregio Hollands Midden. Landelijk lijken de besmettingen met name onder studenten te groeien. Om de studenten in Leiden te waarschuwen, stuurde rector magnificus Carel Stolker van Universiteit Leiden zaterdag een Tweet waarin hij studenten oproept om de regels te volgen.

Een woordvoerder van de universiteit legt uit dat Stolker regelmatig overleg heeft met de veiligheidsregio, de GGD en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) over de situatie. In deze overleggen kan gevraagd worden om direct in contact te treden met de achterban om de zorgen te uiten die er zijn. “De Tweet als waarschuwing – studenten, pas op, houd je aan de regels, leek Stolker ook wijs om te doen”,  aldus de woordvoerder.

De gegevens waarover Stolker rept in de Tweet worden overigens niet door de universiteit verzameld, maar door de GGD en Veiligheidsregio.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×