Esmee van Marwijk in actie tegen Karlijn van Lierop (foto: Scylla).

Damesteam Scylla kan niet stunten op openingsdag competitie eredivisie

De tafeltennisvrouwen van Scylla moeten dit jaar in hun eentje de kleuren van hun club hooghouden in de eredivisie nadat het eerste herenteam zich heeft teruggetrokken uit de competitie. Bij het eerste competitieduel dit weekend lag de lat al hoog omdat de vrouwen aan moesten treden tegen de topploeg uit Noord-Holland Dozy Den Helder/Noor.

Marie Depuydt mocht namens Scylla het spits afbijten tegen Nederlands kampioene Shuohan Men. Men bleek een maatje te groot te zijn voor de Leidse verdedigster, waardoor Scylla meteen achter kwam te staan. In de tweede wedstrijd debuteerde Maaike van de Pavoordt namens Scylla tegen Ana Gogorita. Ook in deze wedstrijd was het de speelster uit Den Helder die de wedstrijd wist te winnen met ruime cijfers. In de derde wedstrijd maakte Esmee van Marwijk het Yoeke Gunsing iedere game wel lastig, maar in de pauze stond er een 0-3 achterstand op het bord.

Ook na de pauze kon Scylla het tij niet te keren. Ondanks dat er nog knap een paar games werden afgepakt van Dozy Den Helder, lukte het de Scylla-speelsters niet om een wedstrijd te winnen. De eredivisie werd dus gestart met een 0-6 nederlaag.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×