Zoetemelk geeft zelf altijd het startschot van de Joop Zoetemelk Classic. (Foto: J.P. Kranenburg).

Oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk (73) in ziekenhuis na aanrijding op fiets

De voormalig Tour de France-winnaar Joop Zoetemelk is in Frankrijk aangereden door een auto terwijl hij op de fiets zat. Dat meldt de NOS. De naamgever van de Joop Zoetemelk Classic is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Parijs.

Zoetemelk woont tegenwoordig in de buurt van Parijs. Volgens zijn familie is hij wel bij bewustzijn. De oud-wielrenner ging vanochtend een rondje fietsen en zou vanmiddag thuis in zijn huis nabij Parijs de laatste etappe van de Tour de France gaan kijken.

In het ziekenhuis bleek dat hij beide armen en een been gebroken heeft. Zoetemelk zou later op de avond een rol hebben in het NOS-programma De Avondetappe, dat wordt uitgezonden vanuit Rijpwetering.

Joop Zoetemelk Classic
Joop Zoetemelk won in 1980 de Tour de France. Hij groeide op in Rijpwetering, waar hij een standbeeld heeft en een straat naar hem vernoemd is. In Leiden wordt ieder jaar nog de Joop Zoetemelk Classic gereden. De wielerronde kon afgelopen voorjaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×