Hester van Kruijssen bij haar installatie in oktober 2019. (Foto: Chris de Waard).

GroenLinks-raadslid Hester van Kruijssen stopt

GroenLinks-raadslid Hester van Kruijssen verlaat de Leidse gemeenteraad amper een jaar nadat ze werd beëdigd. “Raadslid is een mooie eervolle positie die vraagt om serieuze aandacht, passie en tijd. Ik moet helaas concluderen dat ik op dit moment niet de juiste persoon op de juiste plek ben”, aldus Van Kruijssen die sinds oktober 2019 lid was van de raadscommissie Werk en Middelen waar zij zich bezighield met werk en inkomen.

Namens GroenLinks pleitte zij onder andere voor meer stageplekken voor jongeren en goede begeleiding van werkloze jongeren naar betaald werk via talent op maat. Daarnaast zette zij zich voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Fractievoorzitter Gebke van Gaal betreurt het vertrek van Van Kruijssen en noemt het ‘ontzettend jammer’ dat Hester vertrekt: “Met haar verliezen we een gepassioneerde voorvechter voor de kwetsbare Leidenaar. Binnen de fractie zal haar inhoud en enthousiasme worden gemist.”

Terlouw blijft
De afgelopen maanden was Marcel Terlouw tijdelijk raadslid voor GroenLinks Leiden. Hij nam waar voor Emma van Bree die met zwangerschapsverlof is, maar begin oktober terugkeert in de raad. Terlouw nam daar afgelopen donderdag afscheid met een bosje bloemen, maar kan volgende keer dus weer herintreden.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×