(Foto: J.P. Kranenburg).

Swetterhage bouwt kinderboerderij met Hundertwassergeld

De Gemiva-SVG Groep opent in 2023 een kinderboerderij op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. De aanleg en inrichting van de boerderij wordt betaald van het geld dat de organisatie overhield van de inzamelingsacties voor de bouw van een Hunderwasser-dagbestedingscentrum. In juni maakte het bestuur van Gemiva-SVG Groep bekend dat er geen Hundertwassergebouw op het Swetterhageterrein kon komen omdat de kosten veel hoger uit vielen dan voorzien. Veel donateurs gaven na dit nieuws aan hun donatie niet terug te hoeven, waarna de plannen voor een kinderboerderij ontstonden.

“We zijn enorm blij verrast dat er zoveel lieve mensen zijn die de bewoners van Swetterhage in hun hart hebben gesloten en die hun bijdrage niet terug willen ontvangen”, verklaart Sandra Larsen (Swetterhage) die de inzamelingsacties co√∂rdineerde. In totaal werd er 1,3 miljoen euro opgehaald voor het Hundertwasser gebouw. Hiervan is 215.800 euro overgebleven. Het Wensenfond Swetterhage heeft toegezegd 100.000 euro bovenop het bedrag te willen financieren. Waarmee de wens van een kinderboerderij op eigen terrein voor de bewoners van Swetterhage in vervulling kan gaan. “We wilden dit al langer. Maar nu kan hij er komen”, verklaart Larsen opgewonden.

Openbaar
De kinderboerderij wordt naast dagbestedingsplek, waar bewoners en deelnemers de dieren verzorgen en de stallen schoonmaken, een openbare plek waar iedereen welkom is. “We willen bereiken dat er meer integratie is tussen bewoners van Swetterhage en de samenleving om hen heen. Een kinderboerderij leent zich daar prima voor. We hopen dat veel ouders en grootouders met de kinderen langskomen. Dat is goed voor onze deelnemers”, klaart Larsen.

Boerderij ’t Geertje, die enkele kilometers verderop al jaren een kinderboerderij exploiteert, hoeft volgens Larsen niet bang te zijn voor concurrentie. “We gaan zeker niet uitgebreid reclame maken. Het draait bij ons om de dagbesteding. Iedereen is daar welkom, maar we willen geen klanten wegkapen bij ’t Geertje”, belooft Larsen.

Als de aanleg volgens plan verloopt zal de kinderboerderij van Swetterhage begin 2023 haar deuren openen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×