(Foto's: Emile van Aelst).

Leidse kunst bekijken tijdens 26e Kunstroute

Voor de 26e keer openen kunstenaars en kunstinstellingen hun deuren voor de gewone Leidenaar. Ook dit jaar gaat de Kunstroute ondanks de beperkingen rondom corona weer door. Vrijdagmiddag in de Lakenhal werd de Kunstroute feestelijk geopend.

Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen dit weekend tijdens de Kunstroute op tachtig verschillende locaties kunstenaars persoonlijk ontmoeten, hun werk bekijken Ć©n kopen. Alle locaties zijn geopend van 12 tot 18 uur en zijn gratis toegankelijk. Waar de 150 kunstenaars precies te vinden zijn is te zien op de website kunstrouteleiden.nl.

Verspreid
Ondanks de coronamaatregelen gaat de Kunstroute dit jaar ‘gewoon’ door. Voor sommige ruimtes is een maximum aantal bezoekers vastgesteld, in de verzamelruimtes liggen looproutes en er worden extra hygiĆ«nemaatregelen genomen. De Kunstroute trekt gemiddeld 5.000 tot 7.000 bezoekers. Omdat de route verspreid is over de stad verwacht de organisatie dat er steeds maar enkele bezoekers op een plek aanwezig zullen zijn.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×