Het Minikoraal volgen de kinderen uit Leiden en omgeving dit jaar vanuit de klas op tv.

Alle activiteiten tijdens Leidens Ontzet zonder publiek

Vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen heeft de 3 October Vereeniging besloten om alle  geplande evenementen te schrappen waar, zij het beperkt, publiek bij aanwezig mocht zijn. De uitgegeven tickets voor de evenementen komen te vervallen.

De Hutspotmaaltijd, het Kinderplein en de uitgifte van Haring en Wittebrood worden afgelast. Alle andere evenementen, zoals Minikoraal, Reveille, Koraal en de Herdenkingsdienst in de Pieterskerk vinden plaats zonder publiek en zijn uitsluitend te volgen via de 3 October Ontzettend Livestream die door Sleutelstad op tv wordt uitgezonden. Het thema ‘ Samen Thuis, Samen Uit’ betekent dus dat dit jaar de activiteiten van het Feest der Feesten alleen vanuit huis te volgen zijn.

Enkele evenementen die in aangepaste vorm zónder publiek plaatsvinden, worden uitgezonden. Zo treedt burgemeester Van der Werf wel op voor de schoolkinderen tijdens een aangepaste versie van het Minikoraal vanuit de Stadsgehoorzaal. De kinderen kijken dit jaar op school live mee vanuit de klas.

De digitale Taptoe wordt uitgezonden op het moment dat de traditionele Taptoe gewoonlijk start dus dat is op 2 oktober vanaf 19.30 uur. Ook de liederen van de Reveille en Koraal onder leiding van dirigent Wim de Ru en de traditionele den Tonkelaarrede zullen op 3 oktober (uitsluitend) via het scherm te volgen zijn. De Herdenkingsdienst in de Pieterskerk, het oudste onderdeel van de viering, gaat door, maar ook hier is geen publiek bij aanwezig.

Om de traditie van het uitdelen van haring en wittebrood in ere houden, worden op 3 oktober enkele zorginstellingen verrast met haring en het Geusje.

In de 3 oktober-app en op www.3october.nl staat het volledige programma van de Live-uitzending die te zien is op Sleutelstad 3 Oktober TV en de Youtube-stream van de 3 October Vereeniging. Een kleine greep uit ddat programma: Het Pieter van der Werffestival, 3 October University en de pubquiz met Peter Labrujere, Emile van Aelst en Barry Badpak.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Coronacrisis Leidens Ontzet 2020


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×