Atelier van Marijke Verhoef. (Foto: Simone Both).

De Lakenhal kijkt tevreden terug op Kunstroute: grote drukte bleef uit

Het was even spannend of het door zou gaan, maar ook dit jaar konden liefhebbers genieten van hedendaagse kunst tijdens de Kunstroute Leiden. Kunstenaars verspreid over 80 ateliers en kunstinstellingen openden hun deuren voor een kijkje achter de schermen. Organisator Museum De Lakenhal meldt trots ook in tijden van corona ‘een verantwoord en geslaagd evenement’ te hebben kunnen aanbieden.

Het publiek dat de Kunstroute bezocht, informeerde zich vooraf goed en ging zeer gericht op pad, zo meldt het museum. Dat deden bezoekers door vooraf via de website een route uit te stippelen. Grote onbeheersbare drukte bleef daardoor uit; op de diverse grotere locaties zoals het Papegaaisbolwerk (EST), ARS Aemula, de Kaasmarktschool en Haagweg 4 konden de aanloop van bezoekers goed gereguleerd worden.

De 26e editie van Kunstroute Leiden bracht de creativiteit en diversiteit van de hedendaagse Leidse kunstwereld weer onder de aandacht van een breed publiek. Alle deelnemers en hun werk zijn nog tot eind dit jaar te bewonderen op de website van Museum De Lakenhal en via kunstrouteleiden.nl.

Kunstroute Leiden
In 1994 begonnen als initiatief van één kunstenaar, is de Kunstroute na 26 jaar één van de grootste culturele evenementen van Leiden. Museum De Lakenhal biedt met de Kunstroute een podium aan beeldende kunst in alle soorten en maten; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van sieraden tot performances. Een blik achter de schermen van de kunstenaar, een goed gesprek en de mogelijkheid om kunst te kopen zijn de ingrediënten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×