Naturalis bestaat tweehonderd jaar. We nemen een kijkje in de collectietoren met hoofd collecties Christel Schollaart.

Naturalis viert tweehonderdjarig bestaan met jubileumtentoonstelling

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag de jubileumtentoonstelling en viering van Natuurhistorisch museum Naturalis geopend. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen ging dat anders dan de bedoeling was.

Tal van uitnodigingen om bij het gelijktijdige Gala van de Biodiversiteit aanwezig te zijn, moesten in allerijl worden ingetrokken. Dit om tot het kleine nog toegestane aantal aanwezigen te komen en te zorgen dat Willem-Alexander niet zou afzeggen. De koning verrichte de opening nog wel en bezocht daarna de speciale en nieuwe tentoonstelling ‘Van onschatbare waarde – 200 jaar Naturalis’.

De expositie in het Leidse museum duurt tweehonderd dagen. Er worden 25 topstukken uit de voor publiek ontoegankelijke ‘collectietoren’ getoond, waaronder de uitgestorven Kaapse leeuw en en het oudste herbarium ter wereld: het En Tibi.

Koninklijke voorgeschiedenis
Naturalis heeft een koninklijke voorgeschiedenis. Het werd in augustus 1820 door koning Willem I opgericht als ’s Rijks Museum van Natuurlijke Historie. De verzameling omvat tegenwoordig meer dan 42 miljoen objecten, waaronder ruim 14 miljoen insecten.

Advertentie

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×