De erepenning van de gemeente Leiden is dit jaar voor LCKV Jeugdvakanties. (Video: Buro JP).

Erepenning gemeente Leiden voor 100-jarige LCKV Jeugdvakanties

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden hebben besloten de Erepenning van de stad Leiden dit jaar toe te kennen aan de LCKV Jeugdvakanties. De penning wordt jaarlijks aan de vooravond van de viering van het Leidens Ontzet uitgereikt aan een persoon of instelling die zich voor de stad en zijn inwoners bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt of op positieve wijze heeft bijgedragen aan de beeldvorming van de stad. Dit jaar bestaat LCKV Jeugdvakanties precies 100 jaar.

Burgemeester Lenferink sprak, voorafgaand aan de uitreiking, de aanwezige LCKV-bestuursleden en vrijwilligers toe: “LCKV Jeugdvakanties is al 100 jaar met al zijn activiteiten een ware ambassadeur voor de stad Leiden en draagt sterk bij aan een bijzonder positieve beeldvorming van de stad. Daarom heeft het college van b en w van de gemeente Leiden besloten ter gelegenheid van de viering van Leidens Ontzet 2020 aan LCKV Jeugdvakanties de erepenning van de gemeente Leiden in GOUD toe te kennen.”

LCKV Jeugdvakanties begon in 1920 met de organisatie van jeugdvakanties voor kinderen uit Leiden en omstreken. Al 100 jaar organiseert de vereniging actieve zomerkampen. De traditionele manier van kamperen in de vrije natuur, de goede voorbereiding, de enthousiaste begeleiding van de staf en de lage kampprijzen zijn elementen die de kampen van de LCKV Jeugdvakanties zo bijzonder maken.

Jaarlijks gaan er ruim zestienhonderd jongeren mee en hiermee is de vereniging in haar soort de grootste van ons land. Van groot belang zijn natuurlijk de 600 vrijwilligers die zich ieder jaar inzetten om de kinderen een fantastische, maar ook veilige tijd te bezorgen. Ze worden allemaal goed opgeleid en voorbereid op het werk, waardoor de kwaliteit heel hoog is.

Burgemeester Henri Lenferink benadrukte tijdens het verrassingsbezoek dat het college van b en w en een afvaardiging van de 3 October Vereeniging afgelopen maandagavond brachten aan het verenigingspand aan de Voorschoterweg, dat LCKV Jeugdvakanties in die 100 jaar een echt begrip is geworden in Leiden en ver daarbuiten. Lenferink: “We houden in Leiden allemaal van LCKV Jeugdvakanties, want welke Leidenaar is er niet groot mee geworden? Het is buitengewoon zuur dat juist in dit jaar, waarin de vereniging haar eeuwfeest viert, alle zomerkampen geannuleerd moesten worden. Dat is vreselijk jammer voor al die kinderen, maar zeker ook voor de vrijwilligers.”

Na een toespraak van burgemeester Henri Lenferink en de voorzitter van de 3 October Vereeniging Rik Kamps, werd de erepenning uitgereikt aan Marjoleine Mosselman, een van de voorzitters van LCKV Jeugdvakanties. In haar dankwoord benadrukte ze trots te zijn op haar vereniging en bijzonder dankbaar te zijn voor de erkenning van de gemeente.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×