(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden verliest openingswedstrijd door dramatisch slot

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is zaterdag in de openingswedstrijd meteen tegen een nederlaag opgelopen. Den Helder Suns schoot met scherp en kwam halverwege het tweede kwart met 52-30 voor. De Leidse ploeg herstelde zich prima en leek met nog drie minuten te gaan en een voorsprong van 9 punten (89-98) alsnog de winst te grijpen. Balverlies en vijf gemiste vrije worpen in de laatste minuut deden Zorg en Zekerheid Leiden de das om. Vlak voor tijd was een Helderse driepunter voldoende voor de nederlaag: 104-102.

ZZ Leiden had geen goede voorbereiding voor het treffen met Den Helder Suns, maar volgens eigen zeggen is dat geen excuus voor het matige spel. Luuk van Bree en Kevin Jonathan zijn geblesseerd en kunnen niet spelen. Troy Koehler had een paar trainingen noodgedwongen aan zich voorbij moeten laten gaan en ook Mees van ’t Hoff moet met een pijnlijke duim spelen.

Verkwanseld
In de slotminuut ging het mis vanaf de lijn. Vijf vrije worpen op rij worden verkwanseld (over de hele wedstrijd miste de Leidse ploeg13 van de 35 vrije worpen). In de laatste vijftien seconden gebeurt dat zelfs vier maal. Den Helder kiest voor het maken van fouten bij een 101-102 achterstand. Dat pakt goed uit. Buie mist beide vrije worpen, maar de rebound is voor Nzekwesi. Ook hij gaat twee keer in de fout. Er zijn dan nog 14 seconden te spelen. Nino Gorissen noteert op vier seconden van het einde zijn enige score, maar dat is wel een driepunter. Uit de time-out van ZZ Leiden krijgt De Jong nog wel de kans om een driepunter los te laten, maar zijn schot treft geen doel. En zo begint Zorg en Zekerheid Leiden aan dit seizoen met een nederlaag.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×