De Boshuizerkade en de Ter Haarkade gaan op de schop. (Foto: Chris de Waard).

Herinrichting Boshuizerkade en Ter Haarkade van start

Maandag begint de herinrichting van de Boshuizerkade en de Ter Haarkade. Doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid. De herinrichting gebeurt in vijf verschillende fases.

Er wordt begonnen bij het kruispunt van de Telderskade met de Boshuizerkade. Daar komt een verhoogd verkeersplateau om de fietsverkeersveiligheid te verbeteren. Hierdoor is het de komende vier weken niet mogelijk om vanaf de Churchillaan de Boshuizerkade te bereiken. Verkeer wordt omgeleid via de Haagweg en Ter Haarkade. De verwachting is dat de werkzaamheden van alle fases in juli 2021 afgerond zijn.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden aan de Boshuizerkade gefaseerd uitgevoerd.

De Boshuizerkade en in het verlengde de Ter Haarkade wordt ingericht als 30 kilometerweg. De weg oogt na de herinrichting smaller waardoor het verkeer sowieso al langzamer gaat rijden. Er komen duidelijke oversteekplaatsen op logische plekken zoals bij de Vijf Mei Topsporthal en de Woonzorglocatie Topaz Lakenhof.

Ook komen er langs de Boshuizerkade meer fietsparkeerplekken. Langs de hele Boshuizerkade worden groenvakken aangelegd en ook de ‘eilanden’  in het midden van de weg worden vergroend. Tenslotte worden er extra bomen aangeplant.

Als voorbereiding op toekomstige rioolwerkzaamheden in de Gasthuiswijk worden op verschillende locaties rioolbuizen onder het nieuwe wegdek aangelegd. Het gaat om oversteken naar de watersingel in de Boshuizerkade. Hierdoor hoeft de Boshuizerkade maar één keer open.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×