Wim de Ru tijdens het jaarlijkse oefenen van de koraalzang in de Hooglandse Kerk. (Foto: Emile van Aelst).

Deze week in Licht op Leiden: dirigent Wim de Ru

In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Ook zijn er vaste rubrieken zoals een column over de gekozen Leidenaar van de week en een wekelijks optreden van Leidse Glibber Emile van Aelst. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 15.00 uur live op radio en tv en wordt meerdere keren per week herhaald op tv.

Ton Kohlbeck praat in de 14e aflevering met Wim de Ru, ereburger van de stad en sinds vele jaren bij tal van muzikale evenementen aanwezig als dirigent, stimulator en ankerpunt. Voor veel Leidenaren is hij vooral het gezicht van het vroege opstaan voor het koraal op 3 oktober. Hoewel er dit jaar met Leidens Ontzet heel veel niet door ging, ging het koraal wél door. Hoe dat ging, komt ook aan de orde.

Verder is er weer contact met de Leidse Glibber en wordt de Leidenaar van de Week bekend gemaakt. Voor deze  onderscheiding kan iedereen suggesties aandragen bij lichtopleiden@sleutelstad.nl

Bekijk de vorige afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Live op radio en tv:
zondag tussen 14.00 en 15.00 uur

Herhaling op tv:
dinsdag tussen 16.00 en 17.00 uur
donderdag tussen 00.00 en 01.00 uur
vrijdag tussen  10.00 en 11.00 uur
zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur

Leiden Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×