(Foto's: J.P. Kranenburg).

Flatbewoners Leiderdorp krijgen kleine bakjes voor groenafval

De Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg heeft dinsdagmiddag geholpen met het uitdelen van GFE-bakjes aan bewoners van de hoogbouw aan de Schansen en Dreven. Bij de appartementengebouwen zijn door de gemeente zuilen geplaatst om groente-, fruit- en etensresten apart in te zamelen. Daarmee wordt komende week begonnen bij alle hoogbouw-locaties in het dorp. Bij een enkel complex kan dat niet met containers. Daar wordt maatwerk toegepast.

De flatbewoners kunnen hun GFE-afval naar nieuwe ondergrondse containers brengen, waarin het groenafval wordt verzameld. Op die manier hoopt de gemeente Leiderdorp de hoeveelheid restafval de komende tijd naar beneden te brengen. Aan die ambitie werken bijna alle gemeentes in Nederland onder de noemer ‘Van Afval naar Grondstof’.

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×