Universiteit Leiden stelt dragen mondkapje verplicht

De Universiteit Leiden stelt het dragen van mondmaskers in alle gebouwen verplicht. Dat gebeurt met ingang van donderdagochtend 7.00 uur. Iedereen die zich door een gebouw verplaatst of staat, wordt verplicht het kapje te dragen.  Zodra mensen zitten, mag deze af.

De verplichting geldt voor iedereen, van studenten, docenten, onderzoekers tot andere medewerkers en bezoekers van universitaire gebouwen. Zowel bij binnenkomst als bij het verlaten van een gebouw, maar ook bij een toiletbezoek of het halen van een kop koffie is het masker verplicht. Op een zitplek of tijdens laboratoriumwerk waarbij anderhalve meter afstand gehouden kan worden, mag het mondkapje af.

“We begrijpen het ongemak dat het dragen van een mondkapje met zich mee kan brengen”, schrijft de universiteit in een toelichting. “Maar we zijn vooral verheugd dat de aanscherping van de maatregelen geen gevolgen heeft voor ons onderwijs. Hierdoor kunnen onze fysieke onderwijsactiviteiten en tentamens doorgaan zoals gepland.”

De universiteit verplicht het dragen van de mondmaskers door ze op te nemen in de huisregels. “Met deze maatregel lopen we vast vooruit op de wettelijke mondkapjesplicht voor publieke binnenruimten, die het kabinet binnenkort zal invoeren. Doordat de mondkapjesplicht binnen onze universitaire gebouwen is toegevoegd aan onze huisregels is hij niet vrijblijvend.”

Leiden Onderwijs Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×