Lockdown treft vooral de volwassen sporters, zij mogen alleen nog individueel of in een groepje van maximaal vier sporten. (Foto: Rob van Dullemen).

Voorzitter Leidse Sportfederatie over coronamaatregelen: 'Bij twijfel niet doen'

De nieuwe coronamaatregelen leggen de sport voor volwassenen in teamverband grotendeels plat en ook de jeugdcompetities zijn verboden, maar kinderen tot 18 jaar mogen wel blijven trainen. Voorzitter Paul Goulmy van de Leidse Sportfederatie wacht de protocollen af van de verschillende sportbonden over hoe de dagelijkse praktijk eruit zal gaan zien. “Vrijdag 16 oktober organiseren we daarom aan het eind van de dag een vragenuurtje voor sportbestuurders.”

Verder zet de Leidse Sportfederatie samen met de gemeente Leiden en de Stichting Topsport Leiden volop in op het online informatieplatform dat dit voorjaar door hen gezamenlijk is opgezet. “Daar komt alle informatie te staan, kunnen verenigingen en clubs ook eigen ervaringen delen en kennis uitwisselen. We zullen als LSF wekelijks met de gemeente en Topsport Leiden overleggen – ook online natuurlijk – hoe we dit medium kunnen inzetten.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Paul Goulmy, voorzitter Leidse Sportfederatie over de impact van de coronamaatregelen op de sportverenigingen.

Eigenlijk had Goulmy gehoopt dat het platform meer en meer gebruikt zou kunnen worden voor langetermijnplanning, maar met de tweede lockdown voor de sportwereld zal het vooral over de korte termijn gaan: hoe komen de clubs de komende weken door? “Ik durf ook nog niet te zeggen dat we er over vier weken vanaf zullen zijn”, zegt Goulmy.

Dubbelspelen
Er komen al vragen binnen bij de LSF, er is nog niet op alles een antwoord, maar de komende dagen zal de informatie op de servicepagina van de gemeente Leiden worden aangevuld. Sommige zaken zijn simpel: jeugd tot 18 jaar mag trainen, ook in teamverband, maar geen wedstrijden spelen. Goulmy: “Clubs kunnen dan wel weer onderlinge wedstrijden organiseren voor verschillende jeugdteams binnen hun eigen vereniging.”

Voor volwassenen zijn individuele sporten toegestaan en mag er samen gesport worden tot maximaal vier personen. “Tennis werd met name genoemd door de premier. Later kwamen daar weer vragen over: wel of niet dubbelspelen. Ik zou zeggen: wacht de protocollen af en bij twijfel niet doen.”

Vrijdag 16 oktober is er dus een online vragenuur voor sportbestuurders en andere belangstellenden. Aanmelden kan via info@sportstadleiden.nl.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Paul Goulmy, voorzitter Leidse Sportfederatie over de impact van de coronamaatregelen op de sportverenigingen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×