De zussen Kwant steken hun middelvinger op in plaats van een sigaret (Foto:Tom Kwant.)

F*CK Smoking: 'Steek je middelvinger op in plaats van een sigaret'

Oktober, ook wel Stoptober, is voor veel mensen het moment om te stoppen met roken. Maar volgens de zussen Kwant moet je er gewoon helemaal niet aan beginnen. Ze willen dat aan jongeren duidelijk maken met hun initiatief ‘f*ck smoking‘.

Het doel van dit initiatief is ervoor zorgen dat met name jonge mensen niet beginnen met roken vanwege groepsdruk. De drie zussen, Stella, Evita en Sara zijn er klaar mee dat ze zich telkens weer moeten verantwoorden waarom ze niet roken en willen hier verandering in brengen. “Waarom beginnen met roken als de eerste peuk toch ranzig is?” zegt Evita Kwant, initiatiefnemer van het project.

Nieuws071- presentatrice Gerry van Bakel in gesprek met Sara Kwant.  

Middelvinger
Het idee van de campagne is om de middelvinger te claimen als symbool tegen het roken. Dat zou een tegenhanger moeten worden van de zogenaamde ‘cool kids’ die met een sigaret tussen hun lippen staan. Het doel van de middelvinger is dat het voor jongeren makkelijker wordt om ‘nee’ te zeggen tegen een sigaret: je steekt gewoon je middelvinger op. Hiermee willen de zussen ervoor zorgen dat het aantal kinderen dat begint met roken afneemt.

Op Instagram laten de drie zien dat de jeugd dus gewoon ‘nee’ moet kunnen zeggen tegen een sigaret. Via berichten die ze plaatsen proberen ze jonge mensen te inspireren om geen sigaret op te steken, maar hun middelvinger. En dat inspireren lukt al aardig: in amper drie weken heeft het Instagramaccount @fck.smoking al meer dan 500 volgers.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×