Rinny Kooi met haar boek over hortulanus Heinrich Witte. (Foto: Chris de Waard).

Boekje over hortulanus Heinrich Witte gepresenteerd

De Leidse biologe Rinny Kooi heeft een boekje geschreven over Heinrich Witte. Het werd dinsdagmiddag online gepresenteerd vanuit de Leidse Hortus Botanicus waar Witte bijna 45 jaar als hortulanus werkzaam was: van 1829 tot 1917. In die tijd zorgde hij via zijn vele internationale contacten voor een aanzienlijke uitbreiding van de collectie planten en ook was hij verantwoordelijk voor de renovatie en uitbreiding van de kassen.

Kooi werd enkele jaren geleden gevraagd om een lezing over Witte te houden in de aula van de historische begraafplaats Groenesteeg. Dat deed ze en het leverde zo veel materiaal over de hortulanus op dat het idee post vatte om een boekje te wijden aan deze vrij onbekende Leidenaar die toch veel voor de stad heeft betekent. “Het is een nadere kennismaking met Heinrich Witte”, zegt Kooi die zelf ook al vele jaren als vrijwilliger bij de hortus betrokken is. Daarnaast is ze botanisch curator van het Singelpark.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×