(Foto's: J.P. Kranenburg).

Sterrentuin in Leiderdorp heropend, bibliotheek verhuist pas in januari

Na een flinke verbouwing van zo’n tien maanden, zijn de deuren van de Sterrentuin weer open. De verbouwing en herindeling is afgerond, de werkplekken zijn ingericht, de wifi werkt en maandag verhuisde Incluzio Leiderdorp als eerste bewoner terug naar de Van Diepeningenlaan.

“De verbouwing heeft heel wat voeten in de aarde gehad en kende wat tegenslagen”, laat de gemeente Leiderdorp weten. “Maar het door alle huurders gedragen plan heeft uiteindelijk wel een beter bruikbaar gebouw opgeleverd dat er ook nog eens mooi uitziet.” De komende tijd keren steeds meer organisaties terug naar De Sterrentuin of vestigen zich er voor het eerst. Vanaf 30 oktober is het Centrum voor Jeugd en Gezin in het gebouw te vinden.

Vanwege de coronamaatregelen wordt het samenbrengen van te veel medewerkers en bezoekers in de Sterrentuin nog even uitgesteld. Daarom verhuist BplusC pas na de jaarwisseling van de Werf aan de Simon Smitweg terug naar de Sterrentuin. Directeur Willem van Moort vindt dat jammer, maar heeft er ook begrip voor. “De Werf is coronaproof voor onze klanten en we moeten nog bekijken of dit ook in de Sterrentuin ook gaat lukken met onze grote publiekstromen. Ook leveranciers hebben door corona vertraging opgelopen.”

De coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor de voorstellingen van Theater Toverlei en het Filmhuis en de spelochtenden van de Kinderkring. Zolang de Covid-19-maatregelen van kracht zijn, zullen die nog niet in de Sterrentuin plaatsvinden.

Wat nog ontbreekt, is de plaatsing van het nieuwe portaal aan de buitenzijde. De werkzaamheden daarvoor staan gepland in de week van 2 november. Daarna zal de ingang veel meer in het oog springen en passen bij de rest van de Sterrentuin, die een stuk kleurrijker, opener en toegankelijker is geworden.

De officiële opening wordt in de loop van januari 2021 georganiseerd als ook de bibliotheek terug is op haar plek.

Cultuur Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×