Zaterdag kleurt de Koornbeurs blauw. (Foto: Buro JP).

Koornbeurs kleurt zaterdagavond blauw vanwege 75 jaar VN

In verband met de wereldwijde viering van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties zet de gemeente Leiden de Koornbeurs zaterdagavond in een blauwe gloed. Net als eerder op zondag 11 oktober toen de historische plek werd aangelicht in de kleuren van de regenboog ter ere van Coming Out Dag, ontsteekt de gemeente de recent geïnstalleerde LED-verlichting.

Na de Tweede Wereldoorlog wilden 51 landen samenwerken om ervoor te zorgen dat er nooit meer zo’n oorlog kwam. Daarvoor werden in 1945 de Verenigde Naties opgericht. De organisatie zet zich in voor vrede, rechtvaardigheid en internationale solidariteit. Dat is inmiddels 75 jaar geleden. Reden om stil te staan bij driekwart eeuw internationale samenwerking.

Omdat blauw de kleur is van de VN worden in de hele wereld gebouwen, standbeelden, vliegvelden en andere herkenningspunten blauw verlicht. “Internationale samenwerking, solidariteit en vrede passen bij Leiden als internationale stad”, stelt de gemeente die de Verenigde Naties een organisatie van ‘bruggenbouwers’ noemt. Vandaar het verlichten van de bijzondere brug in het centrum van de stad. Naast de Koornbeursbrug wordt ook het Achmeagebouw bij het Centraal Station blauw verlicht.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×