Carrington Love in actie voor ZZ Leiden in het seizoen 2017-2018. (Foto's: Zorg en Zekerheid Leiden Basketball/PR)

Publiekslieveling Carrington Love keert terug bij ZZ Leiden

De Leidse basketballers krijgen versterking van een oude bekende. Ondanks dat de competitie momenteel stil ligt, heeft Zorg en Zekerheid Leiden een opvolger gevonden voor de onlangs vertrokken Amerikaan Desure Buie in de persoon van Carrington Love, die aan het eind van het seizoen 2017-2018 Leiden verruilde voor België.

Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zegt dat de club met Love een ervaren speler in huis haalt die zichzelf bewezen heeft in de Dutch Basketball League. “Hij noemt Leiden z’n tweede thuis en ik weet zeker dat de Leidse fans, net als de club, enthousiast zijn hem weer in het tenue van Zorg en Zekerheid Leiden te zien spelen.”

De 26-jarige Carrington Love maakte in het seizoen 2017-2018 deel uit van de selectie van de Leidse basketbalclub die toen onder leiding stond van de Belgische coach Paul Vervaeck. Het was het tweede seizoen in Europa voor Love die zijn Europese loopbaan in 2016 begon bij Kirchheim Knights.

Driepunter
De 1.86 meter lange Love viel in zijn jaar bij Leiden herhaaldelijk in de prijzen. Hij maakte deel uit van het All*Star Team, het All-Defense Team en voerde de ranglijst bij de assists aan. Bij de verkiezing voor Most Valuable Player moest hij alleen Brandyn Curry voor laten gaan. In het reguliere seizoen was Love in 32 wedstrijden gemiddeld goed voor 17.4 punten, 6.8 assists, 4.8 rebounds en 3.0 steals.  Zijn meest memorabele score was de winnende driepunter in de vierde wedstrijd van de play-offs tegen Landstede Basketbal, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de finale bereikte.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×