(Foto: Chris de Waard).

Gemeente springt bij voor viering eeuwfeest Leidsche Boys

Voetbalclub Leidsche Boys speelt dit jaar het laatste seizoen. Van een feestelijk afscheid is door corona echter maar weinig terecht gekomen en inmiddels zijn veel spelende leden al overgestapt naar onder meer Sporting Leiden. Er komt daarom geen herkansing meer om alsnog op een waardige manier voetballend afscheid te nemen.

Maar de club zomaar laten verdwijnen, dat gaat ook sportwethouder Paul Dirkse te ver. Na vragen hierover van de Partij Sleutelstad beloofde hij dinsdagavond om de club te zijner tijd te zullen helpen bij het mogelijk maken van de reünie die de club nog wil houden om het eeuwfeest te vieren. Dirkse wil zo nodig meebetalen en ook een ruimte beschikbaar stellen als dat feest niet meer gevierd kan worden in het onderkomen aan de Vliet.

De gemeente besloot eerder dat er aan de Vliet in de toekomst geen plek meer is voor voetbal, waardoor Leidsche Boys zou moeten verkassen. Omdat de club niet voldoet aan de criteria die de gemeenteraad eerder vaststelde om het voetbal in Leiden ‘vitaal’ te maken, heeft de bijna honderd jaar oude club ook geen recht op een nieuwe plek. Daarop besloten de leden begin dit jaar om de club op te heffen.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×