Leidenaar Julius Terpstra rekent op een nieuwe termijn in de Tweede Kamer

Het Leidse Tweede Kamerlid Julius Terpstra staat op plek 22 van de voorlopige CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. Volgens landelijke peilingen staat het CDA op ongeveer vijftien zetels, waarmee Terpstra dus uit de Kamer zou verdwijnen. Maar het voormalig duoraadslid uit Leiden heeft er alle vertrouwen in: “Met een goede campagne kunnen de peilingen bijtrekken.”

Terpstra wil via voorkeurstemmen de Tweede Kamer in komen. Hij vindt het ongeacht zijn plek belangrijk om zoveel mogelijk persoonlijke stemmen te krijgen: “Je wilt een zo groot mogelijk mandaat als je in de Tweede Kamer zit.” In zijn campagne gaat hij zich richten op de Leidse regio. “Bij het CDA wordt de lijst samengesteld op basis van regionale componenten, dus ook daarom wil ik zoveel mogelijk stemmen uit de regio halen.”

Als Kamerlid ontfermt Terpstra zich over de portefeuille Wonen en ruimtelijke ordening. Tijdens de landelijke verkiezingscampagne in 2017 voerde hij campagne voor starterswoningen en jongeren. Ook in de Kamer houdt hij zich nu bezig met het thema ‘wonen’. Terpstra vindt dat er zoveel mogelijk gebouwd moet worden.  Over het standpunt van het Leidse CDA, dat geen hoogbouw in Leiden wil, zegt hij: “Je moet alle opties openhouden.”

Ervaring uit de Leidse politiek
In 2014 begon Terpstra als duoraadslid in Leiden. Hij nam zitting in de commissie Onderwijs en Samenleving en hield zich vooral bezig met sport en zorg. Die ervaring komt nog steeds van pas: “De systematiek en structuur van gemeentepolitiek is vergelijkbaar met die van de Tweede Kamer.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×