(Archieffoto: Chris de Waard).

Ziggo stelt onderhoud in verkiezingsnacht VS uit na klachten

In een brief aan klanten kondigde Ziggo onlangs aan om in de nacht van 3 op 4 november in onder andere Leiden groot onderhoud te plegen. Dat zou betekenen dat zowel internet als tv niet beschikbaar zouden zijn. Aangezien dit precies de nacht van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen is, was het ongeloof en de frustratie bij verschillende Leidenaren groot. Veel mensen blijven deze nacht wakker om de altijd spannende presidentsrace te volgen, die maar één keer in de vier jaar plaatsvindt. Na een groot aantal klachten heeft Ziggo zich bedacht en wordt het onderhoud uitgesteld.

“Me keihard schamen voor mijn provider, Ziggo”, twitterde Nico Dijkshoorn. Het onderhoud, dat van 01:00 tot 04:30 gepland was, betekende geen tv, internet en bellen. Dit is precies de tijd dat de verkiezingen normaal gesproken tot een climax lopen. Op Twitter deden verschillende journalisten en andere gedupeerden hun beklag. In eerste instantie liet Ziggo weten niet van plan te zijn de werkzaamheden uit te stellen.

Toch heeft Ziggo zich uiteindelijk bedacht. Het geplande onderhoud wordt uitgesteld, en de poging om dit op de nacht van 3 op 4 november te doen werd bestempeld als een foutje. Leidse studenten kregen vandaag pas een melding van het onderhoud. DUWO stuurde het bericht namelijk vanmiddag rond drie uur vertraagd en onwetend door. Hoogstwaarschijnlijk zullen ook deze studenten binnenkort de opluchtende melding krijgen dat het onderhoud is uitgesteld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×