(Foto: Maarten Mulder).

CDA Leiden niet blij met voorgenomen sluiting buitenbad De Zijl

Het CDA is tegen de voorgenomen sluiting van het buitenbad van zwembad De Zijl aan de Paramaribostraat in de Kooi. De gemeente wil het bad dicht hebben om geld te bezuinigen, maar het CDA is daar op tegen. Zo heeft het buitenbad volgens de oppositiepartij een grote maatschappelijke functie in de wijk. “Buitenbad de Zijl is een belangrijke ontmoetingsplek”, zegt duo-raadslid Tobias Sandoval Garcia.

Om geld te besparen heeft het stadsbestuur voorgesteld om het buitenbad van zwembad De Zijl te sluiten. Voor het zwembad is namelijk een investering van 150.000 euro nodig. Dat vindt de gemeente te hoog ten opzichte van het gebruik. Daarnaast wordt het buitenbad van zwembad De Vliet gerenoveerd en komt daar ook een nieuw binnenbad.

Het CDA vindt de keuze van het stadsbestuur ‘onbegrijpelijk’. De partij vergelijkt het met projecten waar wel geld voor beschikbaar is. “Hoe is het mogelijk dat er wel 2 miljoen euro kan worden vrijgemaakt voor een theehuis in het Roomburgerpark, maar er geen geld is voor buitenbad De Zijl”, vraagt Sandoval Garcia zich af. Hij stelt dan ook voor de komst van het theehuis te schrappen en een deel daarvan te investeren in De Zijl.

Bouwen
Als het buitenbad van zwembad De Zijl zou verdwijnen blijft er in Leiden nog maar één buitenbad over. Dat vindt Sandoval Garcia te weinig. “Voor 130.000 Leidenaren is dat niet genoeg. Het betekent dat bij warme zomers zwembad de Vliet overbevolkt zal zijn en mensen hun verkoeling gaan zoeken in de grachten. Vies water en ook nog eens levensgevaarlijk”, zegt hij. “Bovendien zijn we flink aan het bouwen en komen er alleen nog maar meer mensen bij in de stad.”

Of het buitenbad van De Zijl ook daadwerkelijk dicht gaat is nog niet helemaal zeker. Coalitiepartij PvdA is er namelijk ook op tegen. Binnenkort staat het weer op de agenda van de gemeenteraad als er wordt gesproken over de begroting.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×