Pam McBeth. (Foto: Robbert van Cleef).

Countryzangeres Pam McBeth blikt vooruit naar de verkiezingen in de VS met Bob Dylan

Gestemd heeft ze al, via de post. Countryzangeres Pam McBeth woont in Lisse en werd geboren in Georgia, een van de Zuidelijke staten van de VS. Ze kwam voor de liefde naar Nederland en woont nu al jaren in de regio. Nu geeft ze even geen optredens, maar in de countryscene is ze een bekende naam, zeker in Leiden en omgeving. Ze maakt zich zorgen over haar geboorteland waar vannacht presidentsverkiezingen zijn.

Terwijl haar man in de tuin bezig is en haar zoon zich voorbereid op een strandtraining pakt Pam haar gitaar erbij. Want Omroep West vroeg haar om een liedje te kiezen dat bij deze verkiezingen past. “Dat is ‘Blowin’ in de Wind’ geworden”, zegt ze. “Bob Dylan is natuurlijk geweldige songwriter. Ik kende deze tekst al, maar heb ‘m nog eens goed nagelezen. Het nummer past echt bij deze tijd.” Bob Dylan, onder meer bekend van zijn maatschappij kritische teksten, nam het nummer zelf op in 1962.

Woorden zijn heel belangrijk”, zegt ze. “Het nummer begint met het stellen van gewone vragen, later in het nummer zijn het vragen over de Vietnamoorlog en over racisme. En het antwoord op de vragen kun je vinden in de wind, maar je moet die antwoorden zelf pakken”, legt McBeth uit.

Eerlijke verkiezingen
Ze heeft gestemd op de democraat Joe Biden. “De keuze was niet zo heel moeilijk. Ik denk dat dat beter is voor de wereld. Trump heeft vier jaar de kans gehad om iets goeds te doen voor het land, maar ik vind niet dat hij daar in geslaagd is.”

McBeth hoopt nu dat de verkiezingen rustig en eerlijk verlopen. “Deze verkiezingen zijn belangrijk. Het is ons recht en iedereen zou een stem uit moeten kunnen brengen. En als beide kandidaten bijna evenveel stemmen hebben, dan moeten ze gewoon de tijd nemen om goed te tellen. Dat vind ik niet erg, zolang het maar eerlijk verloopt.”

Cultuur Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×