Kandidaten Sylvia van Laar en Jeroen van Iterson op het congres afgelopen zaterdag. (Foto: PR).

Vier regiogenoten op kieslijst Volt

Regiogenoten Ernst Boutkan (plek 3), Sylvia van Laar (plek 10), Jeroen van Iterson (plek 15) en Ger van Eeden (plek 24) zijn verkozen om namens de Europese partij Volt mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Volt doet in 2021 voor het eerst mee met de Tweede Kamerverkiezingen.

De 24-jarige Ernst Boutkan doet een master Bestuurskunde en Algemene Economie en woont nu zes jaar in Leiden. Hij noemt zich een Europeaan met een droom. Sylvia van Laar (26) woont sinds twee jaar in Leiden en is in het dagelijks leven bezig met onderzoek bij het LUMC. “Sinds mijn lidmaatschap zie ik hoe we binnen Volt groot durven denken en tegelijkertijd ieders stem horen. En hoe voor serieuze problemen als klimaat en migratie naar pragmatische oplossingen wordt gezocht.”

Presentator van Politiek071 IJsbrand Terpstra in gesprek met Sylvia van Laar

De 24-jarige Jeroen van Iterson is momenteel bezig met de afronding van zijn master Politicologie aan de Universiteit Leiden en woont sinds twee jaar antikraak in Oegstgeest. Volt ziet volgens hem als geen ander hoe enorm de potentie van een écht verenigd Europa is: “Dat betekent natuurlijk niet dat wij onze ogen sluiten voor wat er structureel mis gaat in de EU. Integendeel zelfs: we hebben grootse plannen om de EU grondig te hervormen en te democratiseren.” Ger van Eeden is 66 en woont samen met haar vrouw Annet en hond Binck in Leiden. Ze houdt zich bezig met het project Taalmaatjes. Voor haar belichaamt Volt vooral nieuwe hoop.

Tijdens het congres werd ook het conceptverkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij, die op dit moment in 29 Europese landen actief is, wil zich onder andere hard maken voor een klimaatneutraal Nederland in 2040, gratis onderwijs en herinvoering van de basisbeurs, en een stevig beleid voor innovatie en digitalisering.

Volt is opgericht in maart 2017 en behaalde meer dan een half miljoen stemmen tijdens de Europese verkiezingen. Dit leverde hen een zetel op in het Europees Parlement. Sindsdien heeft Volt in Bulgarije, Italië en Duitsland ook op lokaal niveau zetels verkregen.

Leiden Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×