(Foto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon in zwaar weer; crowdfunding moet 25.000 euro opleveren

De Leiden Marathon is een crowdfunding gestart om de verliezen die dit jaar door de coronacrisis zijn ontstaan, te compenseren. Onder de noemer ‘Alles voor de Marathon’ worden verschillende uitjes, activiteiten, unieke objecten en leuke hebbedingetjes aangeboden om geld op te halen. Het doel: 25.000 euro inzamelen en de Leidse Marathon uit de rode cijfers halen.

Marathonvoorzitter Tjeerd Scheffer legt de situatie uit: “Aan het begin van dit jaar was de Leiden Marathon financieel gezond. Dat is nu wel anders, nadat wij twee keer in één jaar geen marathon mochten organiseren. Met alle begrip maar ook wel enige zorg, want ineens is onze financiële positie precair geworden. Van een situatie waarin we een aardige reserve hadden, lijden wij in 2020 een fors verlies en schrijven wij rode cijfers.”

In ruil voor een donatie worden de gekste dingen wegegeven. Van een kaartje uit het Griekse Marathon tot een drive-in barbecue en een plek in een stripboek. Scheffer: “Alles is spontaan aangeboden door mensen, bedrijven, musea en andere instellingen. Daar zijn we erg dankbaar voor. Vanzelfsprekend worden de tegenprestaties uitgeleverd als het van corona weer mag.”

Ondanks de zware periode toont de organisatie van de marathon zich strijdlustig. “Het stoppen was natuurlijk terecht, want het ging in het voorjaar en nu weer over veel zieken en zelfs doden. Feit blijft echter wel dat de Leiden Marathon serieus in zwaar weer verkeert. Maar daar leggen wij ons niet bij neer.”

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×